Ønsker å skrive litt om Fransk Bulldog. Hentet fra RAS- for Fransk Bulldoqg

Den offisielle rasestandarden til Fransk Bulldog finner vi i Frankrike, men det er mange som vil påberope seg opphavet av rasen.

Det sies at indianerne i Peru hadde en hund svært lik dagens rasestandard, de kalte de Chincha bulldoger. Land som Spania og England bør også nevnes blant de land som mener de er opphavet av rasen.

Rundt 1840 hvor oksekamper pågikk, dukket det opp små avkom under oppdrett av den engelsek bulldogen. Disse ble kaldt miniatyrbulldoger eller toy bulldoger. Da de ikke var egnet til kamp ble de istedet eksportert til Frankrike. Her ble de mottatt av såvel overklassen som gledespikene i byens gater.

I Frankrike kom den første rasestandarden i 1898 men amerikanerne på sin side vil også si at de var med å utvikle rase og dannet en egen raseklubb i 1897. I 1902 ble raseklubben stiftet i England. I Norge ble rasen kjent på 1920 tallet, men godkjent først i 1937 hvorpå den ble innlemmet i Norsk Bullgodklubb  7.februar 1938.

Atferd: med sin bakgrunn som nettopp selskap og familiehund så er fransk bulldog meget sosial. Den er følsom for isolasjon og kan ha problem med separasjonsangst.

Den er som regel veldig avhengig av sin familie og har behov for nærkontakt med mennesker. Fransk Bulldog er laget for å bo samme med sin familie og ikke egnet for å bo på et utendørs kennel.

Den er ideell som familiehund. Den er meget barsnlig og modnes seint. Dette kan bla ha innvirknig på reisnlighet innendørs.

Den er veldig direkte og iblant ganske pågående måte å hilse og tilnærme seg andre hunder. De kan også ha en trang til å beskytte sin eier.

Samkjønnsaggresjon er ganske utbredt, spesielt blant hannhunder. - Liten jaktlyst og er en ideel turkompis da den sjelden mister eieren sin av syne.